Ако планирате вашата сватба скоро, е много вероятно да усещате, че имате нужда от съдействие с организацията.

Организацията не една сватба включва редица детайли, за които е нужна добра подготoвка и планиране.  За да мине успешно сватбения ден, младоженците имат нужда от допълнителна подкрепа било то от семейство, приятели или кумове. Но това не винаги е достатъчно, за да се осъществи всичко по план. Именно заради това, има определени ключови герои, които са част от сватбата. Тези герои са част от сватбения екип и отговарят за сватбата да премине успешно.

И тази седмица рубриката на Амая Бийч продължава на тема Сватбен Екип и Сватбен Сценарий. В компанията на Румяна Гюркан ще разберем повече за основните герои в планирането и участието по време на сватбата. Както и примерен сценарий за сватбен ден.

Топ три ключови герои в сватбения екип

Всеки човек, който е част от сватбеното планиране има своята специална роля и допринася за събитието да стане незабравимо. Но ако трябва да се определят топ трима герои от сватбения екип, без които не може да продължи сватбеното тържество, то те са:

  • ДЖ – отговаря за настроението на гостите и на младоженците.
  • Фотографът – той улавя всички специални моменти и съхранява спомени по най-красивия начин
  • Сватбена агенция – това са хората, които поемат голяма част от отговорността в самия ден. Като ваши консултанти, организатори, декоратори и вашата дясна ръка – всичко в едно. Изборът на сватбена агенция често се пренебрегва, но според Румяна, това е един основен фактор, които младоженците трябва да включват в сватбения екип
  •  Други важни роли, които не трябва да бъдат пренебрегнати са видео операторът, осветителят, шоупрограмата и всеки има своята роля

Какво е нужно, за да поддържаме добра комуникация с всички хора от сватбения екип

Комуникацията е винаги на първо място. Нормално е, когато толкова много хора участват в организирането на сватбата да е трудна координацията с всеки един. Съвета на Румяна, в такъв случай, е по възможност да се поддържа писмена комуникация. Дали ще е чрез имейл, съобщения по социални мрежи или вайбър – писмената комуникация е много важна. Тъй като хората, с които ще работите вероятно отговарят и за други младоженци и организации на събития, е възможно да се допуснат грешки. Но при наличието на писмена уговорка, е винаги възможно да се отбележи и провери дадената уговорка или изразено желание за услуга.

Друг важен съвет е да задавате въпрoси. Много често, младоженците се притесняват да задават въпроси, като мислят, че те са неуместни. Но Румяна съветва да задавате всички въпроси, които са от значение за вас, защото е много по-важно да сте подготвени и в самия ден да сте спокойни, че всички отговорности са разпределени правилно.

В ежедневието си говорим с много хора и задаваме много въпроси и получаваме различни отговори. Всяка двойка има различна представа за преминаването на своя ден. Възникват въпроси за менюто и часовете на организация. За да бъде коректно комуникиран самият ден, е важно да се води писмена кореспонденция и за двете страни.

За протичането на един сватбен ден, Румяна споделя стандартен сценарий, на сватба, която се организира в Амая Бийч

Сватбите в Амая Бийч протичат винаги вълнуващо, с много усмивки и танци. Началото на едно сватбено тържество започва в 17 часа с welcome drink за гостите. След 30-40 минути започва изнесена церемония ако е планувана на локация. Около 18:30 часа следва настаняването на гостите в ресторанта. Започва и table service, който е предварително формулиран по часове. Стандартния сет между салати, предястие и основно трае около час и половина.

Сценарият на младоженците може да е много различен и това задължително се обсъжда с ДЖ-я, който в повечето случаи е и водещ. Стандартно около 20 часа е откриването на тържеството с посрещане на младото семейство в ресторанта. Идва и момента със шампанско и „горчивата целувка“. Тук са включени и моменти като разчупване на питката, захранване от свекървата, първи сватбен танц, танц на кумoве и родители, кумско хоро, разрязване на сватбена торта, премахване на жартиер, хвърляне на букет или папийонка.

След което следват предвидена шоупрограма, заря или други изненадващи моменти за гостите. Това са основните елементи, които са включени в сватбения сценарий. Ако имате желание да изненадате вашите гости допълнително е възможно да организирате живо участие на изпълнители,бендове и аниматори, които да допълнят вашата програма за забавлението на вашите гости.

За да видите цялото интервю по темата и обявяването на печелившата двойка от Сватбеното Предизвикателство на Амая Бийч, може да посетите този линк.

Късметлиите, които спечелиха томболата за игра LOVOPOLY са Милена и Петър. Те се съгласиха да споделят тяхната любовна история с нас. Тяхната сватба ще бъде през Септември в ресторанта на Амая Бийч на открито.

„Mного се радваме, че сме спечелили! Петър и аз се запознахме случайно чрез общи приятели. Първата ни среща беше на Петък 13 Март 2021г. Което беше не само фатална дата, но и първият ден от обявената пандемия, така че освен да си говорим и да се опознаем нямахме друг избор.

Тъй като аз съм лекар, а той е помощник капитан в Търговския флот, никога не сме прекарвали Св. Валентин заедно – винаги единия от нас работи. Но смятаме, че се обичаме всеки ден, не само по празниците ❤️

 

Петър ми предложи брак с писмо в бутилка (като истински моряк) на 03.09.2022г. И така се стигна до момента, в който ще ни бъде необходима ваша помощ, за да организираме празникът на нашата любов ❤️

Пожелаваме им много любов и щастливи моменти заедно! ?

Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора, океан и текстово съобщение