Годежен пръстен! Честито и поздравления за решителната стъпка!

Миналата събота на 04.02.2023 организирахме рубрика НА ЖИВО във нашата фейсбук страница, заедно с ивент мениджъра на Amaya Beach Румяна Гюркан, за да отговорим на вашите вълнуващи въпроси. Преди събитието, преставихме 10-стъпки, с които се структурира едно сватбено събитие. В днешната статия ще дадем подробности по всяка една точка.

Предстоят Ви вълнуващи дни до вашия сватбен ден. И за да нямате усещането, че „пропускате нещо“, ще ви запознаем с последователността на сватбената организация.

Стъпка 1: Избор на месец/сезон

Изборът на сезон и конкретен месец за вашето специално събитие е обвръзано с много фактори. Локацията на вашата сватба също зависи и от месеца, който изберете. В Amaya Beach, сватбения сезон започва през Май и завършва през Октомври месец. В този период имате възможност да направите своята резервация в някоя от нашите зали. Преди да запазите дата, обсъдете вашите намерия с роднини, близки приятели и със своите бъдещи кумуве.

Стъпка 2: Списък с гости на сватбата

Броят на гостите ви е необходим, за да пристъпите към избор на съобразен по размер ресторант за сватбата. Направете приблизителен списък с хората, които искате да поканите, като задължително го обсъдете с вашите близки, за да не се налага да правите промени впоследствие. Не пропускайте в броя на гостите да включите себе си, вашите кумове и сватбеният екип, който ще присъства по време на тържеството.

Стъпка 3: Концепция на сватбата

Когато вече имате ясна представа за първите две стъпки е време да създадете концепция за своята сватба. За това е нужно да изяснете и обсъдите няколко важни въпроси и да вземете решения относно следните точки:

  • Къде ще бъде вашата сватба?

В родния град на някой от младоженците или на предпочитано от вас място –  море, планина, забележителност или друга локация. Помислете, кое място ще направи вашия ден още по-специален.

  • Желаeте ли сватбеното тържество да е на открито или закрито?
  • Държите ли на изнесена гражданска церемония и венчавка?
  • Вечерна или дневна да е сватба ви?
  • Какъв стил предпочитате – строго официален, бохо стил, парти събитие и др.

Стъпка 4: Сватбен бюджет

Идва и една от ключовите части на една сватба и това е диапазона на бюджета. Тази рамка ще е движеща при взимането на приоритетни решения свързани с всяка част от сватбената организация. Важно е първо да съставите списък на всички нужни елементи за провеждането на вашето сватбено тържество:

  • Запознайте се с цените на предлаганите услуги на пазара
  • Обсъдете вашите финансови възможности
  • Подредете списъка в бюджета в последователността на вашите приоритети

Стъпка 5: Изберете сватбена локация

Запознайте се с условията и портфолиото на местата, които сте избрали. Потърсете обратна връзка за опита на локация с провеждането на сватбени тържества. Това ще Ви помогне да вземете правилното решение.

Стъпка 6: Запазете дата

Резервирайте дата първо на мястото, където ще се проведе тържествено и след това за гражданска церемония и венчавка* при желание.

*Преди да запазите дата, проверете възможните дати в църковния каледар.

Стъпка 7: Изберете и запазете сватбен екип

Част от вашето празненство и ключови фигури в осъществяването на събитието неизменно ще бъде Вашия Сватбен Екип. Това включва – Сватбена агенция, DJ, Фотограф, Оператор, Осветител, Сладкар за Сватбената торта. При програма по желание – водещ, танцьори, изпълнители, аниматори, фотобутка, пироефекти, гримьор и фризьор

Стъпка 8: Сватбени елементи

В тази част са включени печатни материали, като покани, меню, аксесоари и подаръци за вашите гости. Повече информация по тази тема, може да получите от сватбените агенции.

Стъпка 9: Сватбено облекло

Неизменима част от сватбеното празненство е и сватбеното облекло на булката, младоженеца и шаферите. Помислете за сватбен дрескод и аксесоари в избрания от вас стил.

Стъпка 10: Транспорт и нощувки

Не на последно място е и организацията за транспорт и нощувка, ако локацията, която сте избрали изисква гостите ви да пътуват. Комфортът на вашите гости и сигруността, че ще има къде да нощуват е също важна част от цялостната организация.
С тези 10 стъпки, ще имате възможност да погледнете всички важни фактори при организирането на едно сватбено събитие. В рубриката на Amaya Beach сме Ви подготвили допълнителна информация и фокус върху почти всяка тема от тези стъпки. Имате възможност да задавате вашите въпроси директно към нас във Фейсбук страницата ни или на телефон +359893027114 ☎️ или изпратете имейл на amaya_beach@abv.bg ?.

ВАЖНО!!! Сватбено Предизвикателство за 14-ти Февруари 2023

Ако все още не сте направили резервация за Вашата Сватба, имате възможност да участвате в нашето предизвикателство. Обадете се и направете своята резервация за сватба до 14-ти Февруари, с което получавате шанса да спечелите новата игра за двойки LOVOPOLY от Подари Емоция. Посетете нашата фейсбук страничка за повече информация.