Комплекс „АМАYA BEACH“ се намира в красивия залив на Бургас, в квартал Крайморие, който се намира на 10 км. южно от центъра на Бургас и на 20 км. северно от Созопол, като едната част от него е разположена на плажната ивица, а другата сред прохладата на зелен парк.

Комплексът е най-големият и единственият по рода си център за организирани събития по Южното Черноморие,

работещ в периода 01 май – 31 октомври.

 

НАШАТА ИСТОРИЯ

Комплекс Амаya Beach притежава особена магия и впечатлява със своята история.

Тук през 80-те години се е намирал култовият за тогава ресторант „ КОКОШКИТЕ”, който за онова време е  бил  огромен по мащабите си, а от кухнята му излизали уникални ястия. Всичко е било прясно и вкусно и се е сервирало направо от градината, защото ресторантът е бил собственост на Аграрно-промишления комплекс (АПК), от където директно са се доставяли в изобилие зеленчуци, плодове, вино и ракия. В ресторант „КОКОШКИТЕ” са организирани безброй сватби, кръщенета и рождени дни, не само от жителите на Бургас, но и от цялата страна.

Ресторантът е разполагал и с ВИП зала за СОЦ величията, като в зала „Бъчвата”,  право на достъп получавали само отбрани клиенти.
След разпадането на АПК духът на „Кокошките” се губи и той затваря.

И така до 2016 година, когато заведението е реставрирано и носи модерното име  „АМАYA BEACH”. Комплексът съчетава духа на едни от най-хубавите и емоционални спомени от СОЦ-а със съвременна атмосфера и несъмнено е едно от най-атрактивните и впечатляващи места на Южното Черноморие.